esmaspäev, 28. veebruar 2011

"Kleepekas" apelsinikook

Originaalis on koogi nimi Sticky citrus sponge cake. Retsept on pärit ajakirja GoodFood märtsinumbrist 2011.

Kuna seda on lihtne valmistada siis mõtlesin selle ka blogisse lisada!

Koostis:

4 keskmist apelsini
6 spl kuldne siirup + serveerimiseks
200 g võid (toasoe)
200 g pruuni suhkurt
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g jahvatatud mandleid
4 muna

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Riivi 2 apelsini koor. Koori ja viiluta kõik apelsinid (ka need, millelt koore riivisid) suhteliselt paksudeks viiludeks.
Nirista siirup küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Aseta siirupile ilusamad apelsiniviilud. Need apelsiniviilud, mis üle jäid tükelda ja aseta koortega samasse kaussi. Sega suhkur ja või mikseriga ühtlasemaks, lisa munad ja seejärel kõik teised ained ning sega ühtlaseks. Vala taigen apelsiniviiludele ja küpseta 45-50 minutit. Lase 10 minutit vormsi jahtuda ja keera vormist välja.
Nirista enne serveerimist veel siirupit peale ja serveeri koos jäätise või kastmega.

Mina kasutasin 3 apelsini ja sai ka väga hea. Aga teine kord kasutaksin ma apelsini koort vähem, ehk vaid ühe jagu, sest viskas veidi mõrkjat maiku - aga mitte veel segavalt mõrkjat! Eks igaüks ise teab, kuidas suhted apelsiniga on!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar