pühapäev, 2. märts 2014

Kohupiima-kookosekook vaarikate ja mangoga

Tortide tegemisest jäi külmkappi paar pakki kohupiima. Lisaks oli mul isu kookose järele. Jupp aega mässamist internetis ja leidsin idee, millest väikeste muudatustega väga maitsva koogi sain. Idee pärineb Buon Appetito! sulest.


Põhi:

135 g võid
90 g suhkurt
1 muna
200 g jahu

Vahusta või suhkruga, lisa muna ja jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhjale. Eelküpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit. Samal ajal valmista täidis.

Täidis:

400 g kohupiima
200 g hapukoort
125 g suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
3 muna
~ 65 g kookoshelbeid
1 väike mangokonserv (viiludena)
~ 150 g vaarikaid (külmutatud)
2-3 peotäit kookoslaaste

Vahusta munad suhkrutega. Sega hulka kohupiim, hapukoor ja kookoshelbed. Aseta eelküpsenud põhjale tüheldatud mangoviilud ja vaarikad. Vala neile täidis ning raputa peale kookoslaastud. Küpseta 200 kraadi juures veel umbes 30-40 minutit, kuniks kook on pealt kaunis kuldne. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Soovi korral jahuta kooki veel külmikus, mulle maitseb täiesti külm kohupiimakook kõige paremini!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar