laupäev, 7. august 2010

Mustika-jogurtikook

Retsept on originaalkujul kirjas raamatus "100 kooki 3", mille autorid on A. Kang, L. Virkus ja P. Enden.
Originaalil on põhjaks biskviit, kuna sellise kuumusega ei taha kohe üldse ahju sisse lülitada siis läksin kergemat vastupanuteed ja kasutasin ära oma pooliku paki digestiivküpsiseid. Teisel korral kasutasin Selga kakaoküpsiseid, nendega saab kook magusama meki!
Tarretise tegin Claro-pulbriga - tardub kiirelt!

Põhi:

180 g Digestive küpsiseid/Selga küpsiseid
60 g võid

Täidis:

200 g maitsestamata toorjuustu
500 g mustikajogurtit
120 g (kultuur)mustikaid
45 g suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
7 tl želatiini
1 dl marjamahla
2 dl vahukoort

Kate:

10 g Claro-pulbrit
4 dl marjamahla
suhkrut maitse järgi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru mass lahtikäiva koogivormi põhja. Mina vooderdasin vormi põhja ja ääred küpsetuspaberiga, et siis saab koogi kerge vaevaga vormist kätte.
Pane želatiin marjamahla paisuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, sega hulka jogurt ja mustikad. Sulata želatiin. Vahusta koor. Nirista sulatatud želatiin toorjuustu-jogurtisegu hulka ning lõpuks lisa ettevaatlikult segades ka vahustatud koor. Kalla segu vormi küpsisepuru peale. Aseta umbes 4 tunniks külmikusse (mul aitas paarist tunnist).
Kui kook on tarretunud siis vala sellele mustikad. Sega Claro-pulber suhkruga. Lase marjamahl keema ja vala sellesse Claro-suhkrusegu ning sega keema tõusmiseni, seejärel eemalda pliidilt. Lase leigeks jahtuda (külmas vees saab kiiremini, aga jälgi et klimpi ei tõmbuks - sulata uuesti üles kui see peaks juhtuma) ja vala mustikatele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar