esmaspäev, 28. veebruar 2011

Rummikoogid

Tuntud kui koogiäärtest kokku segatud koogid.

Mina kasutasin nende valmistamiseks siis biskviiti (mille küpsetasin kohe nende jaoks ja kuivatasin veidike ära, et oleks hea pudistada), Selga küpsiseid, sulavõid, kondenspiima, hapukoort, kakaod, kuivatatud musti ploome (hakituna), rummiessentsi ja tortsu Vana Tallinna likööri. Saadud massist veeretasin kuulikesed, mida veeretasin kookoshelvestes (soovi korral küpsise- või biskviidipurus) ja vormisin veidi lapikuks ja tegin keskele lohukese.
Kaunistuseks vahustasin või ja tuhksuhkru võikreemiks ja pritsisin koogikestele tehtud lohku ja puistasin peale nonparelle. Kui koogid lähevad kiirelt tarbimisele siis võib kasutada kaunistuseks ka vahukoorekreemi (püsivama kreemi saamiseks võid lisada vahukoorestabilisaatorit, mida müüakse toidupoes).

Kõik koostisained panin umbes silma ja maitse järgi. Kakaoga ei tasu liialdada, sest annab mõrkjat maitset - ilusa pruunika värvuse saamiseni lisa kakaod. Mass peab jääma vormitav aga mitte väga purune, selline hea "niiske"! Aga kui tahad täpset retsepti siis
Ragnel on ka hea retsept nende valmistamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar