esmaspäev, 1. juuli 2013

Pulmatort nr. 16

Päev enne jaanituleõhtut oli mul au valmistada kahele noorpaarile tordid nende pulmapäevaks.
Alustan siis sellest, mille esimesena kohale toimetasin. Pidu toimus 22. juunil Seedri puhketalus Võrumaal. Väga kaunis koht! Ise olin seal korra talvel käinud ja siis ei saanud sellest ümbrusest seal erilist ettekujutust aga suvel on fantast seal - tiigid ja sillakene - romantiline.
Nüüd siis tordist ka. Sooviti valge martsipaniga kaetud torti. Täidiseks sai toorjuustu-valge šokolaadikreem vaarikatega. Kolm kihti biskviiti ja kaks kihti kreemi - nagu ikka. Kaunistuseks sooviti kollaseid roose ja liblikaid (minu piltidel puuduvad). Roheline osa ja valged lillekesed lisasin oma äranägemise järgi. Õnneks jäädi rahule nii sisu kui välimusega.


Tort koosneb (nagu pildilgi näha) neljast koogist läbimõõtudega 40, 32, 28 ja 16 cm. Kaal sai ca 13 kg. Külalisi oli planeeritud 70 aga torti sooviti 80-le, sest tordisõpru olevat palju ja seega sai kokku lepitud 11 kg torti. Kui ma järgmisel hommikul tordi alusele järgi läksin, siis oli vaid üks pisikene viilukene torti alles. Ühesõnaga sai paras ports ja isegi hea et raskem sai kui algselt kokku lepitud.

Kaunistuste tegemisel on siis kasutuses taas lillepasta, lilletraat, lilleteip ja tolmukad. Kollased roosid olid siis seepärast tordil, et pulmaauto oli samasugune kollane. Ülivinge oli nende pulmaauto - ilus kollane rekka, mida kaunistasid valged lilled ja lindid. No lihtsalt geniaalne!


Ja lõpetuseks pulmas olnud fotograafi jäädvustus tordist. Foto autor Tõnis Anton. Hoopis teine tort kui minu fotodel :)


Õnnelikku ametlikku kooselu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar