esmaspäev, 8. oktoober 2012

Nelgiküpsised

Retsept oktoobrikuisest ajakirjast Oma Maitse (2012). 
Tundus olevat põnev ja nõudis kohest järele proovimist. Maja sai kergelt jõuluhõngu täis.

Originaalis on öeldud, et saab 28 küpsist - mina sain rohkem, sest ei tahtnud neid suuri teha.

250 g pehmet võid
100 g sarapuupähkleid
1 tl vanillisuhkrut
85 g tuhksuhkrut
1 tl jahvatatud nelki
350 g jahu

Purusta pähklid (mina panin need kilekotti ja tagusin lihavasaraga peenemaks, väiksed tükid jätsin). Pane või, pähklid, vanill- ja tuhksuhkur (vahustaja) kaussi ning töötle ühtlaseks massiks. Lisa jahu ja nelk ning sega ühtlaseks. Võta tainast Kreeka pähkli suurused tükid ja veereta käte vahel kuuliks (mina tegin siis väiksemad veidi). Aseta kuulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (võid suhteliselt lähestikku asetada, sest need ei vaju küpsedes oluliselt laiemaks). Suru kuulid kahvliga veidi lapikumaks.
Küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit. Küpsised peaksid jääma kahvatupruunid, üleküpsed jäävad kuivad.
Soojadele küpsistele sõelu tuhksuhkrut (retseptis on öeldud, et 165 g tuhksuhkrut + 0,5 tl jahvatatud nelki).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar