neljapäev, 11. oktoober 2012

Kodujuustu-laimikook


Õhuline ja kerge kook - kui nii saab ühte kooki iseloomustada - millele annab maitset laim. 
Põhjana võib kasutada tavalist küpsisepõhja ehk siis purustatud küpsised koos sulatatud võiga. Mina kasutasin sel korral selliseid küpsiseid, millel on kreem vahel ja seetõttu ei olnud lisaks vaja "sidujana" sulavõid kasutada.

Põhi:

210 g Mesikäpp Dops küpsiseid

Purusta küpsised ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidis:

400 g kodujuustu
300 g kohupiimapastat
360 g rõõska koort (vahukoort)
120 g tuhksuhkrut
1 laimi mahl ja koor
20 g želatiini + 60 g vett

Pane želatiin vette paisuma. Sega omavahel kodujuust, kohupiimapasta, tuhksuhkur, laimi koor ja mahl. Vahusta koor, lisa see ettevaatlikult tõstvaid liigutusi tehes kodujuustumassile. Lõpuks sulata želatiin ja sega see kiirelt täidise massi. Vala segu küpsisepõhjale ja silu. Aseta vähemalt 5 tunniks külma. Kaunista laimiviilude või riivitud koorega.


Retsept ilmus Nipiraamatus detsembris 2012 ja hinnati 50 euro vääriliseks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar