reede, 30. detsember 2011

"Uhti maius"

Nende maiuste retsepti idee on pärit siit. Mina tegin pool seal antud kogusest ja välja jätsin ja asendasin nii mõndagi. Eks ise teate mis retsepti ja kuidas kasutate, minu variant on igatahes järgmine.


Mass:

150 g mandlilaaste
200 g küpsisepuru (Selga klassikalisi)
3 spl Vana Tallinna likööri
100 g valget šokolaadi
50 g vahukoort

Katmiseks:

tumedat šokolaadi
piimašokolaadi

Rösti mandlilaastud ja purusta käte vahel peenemaks. Sega juurde küpsisepuru. Kuumuta koor ja sulata selles valge šokolaad, lisa hulka mandli-küpsisepuru ja maitsesta likööriga. Vormi massist kuulikesed (15-20 g). Sulata katte jaoks mõeldud tume šokolaad ja kasta kuulid, näiteks kahvli abil, šokolaadi ning aseta küpsetuspaberile tahenema. Kui need on tahenenud siis sulata piimašokolaad ja triibuta trühvlid üle. Võid kaunistada vastavalt oma soovile!

Kahjuks ma ei mäleta täpset trühvlite arvu, mis ma sellest kogusest sain, aga mu meelest oli see ikka üle 30-ne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar