Keeks, mis ehtis meie pere jõululauda. Originaalis on retseptis kaunistuseks mõeldud nii valge kui tume šokolaad aga mina kasutasin vaid valget ja efekti loomiseks lisasin apelsinisukaadi tükke.
2 muna
135 g suhkrut
210 g heledat siirupit (DanSukker)
150 g sulatatud võid
150 g kanget musta kohvi
2 tl jahvatatud kaneeli
1,5 tl küpsetuspulbrit
270 g jahu
Kaunistuseks:
valget šokolaadi
apelsinisukaadi
Kõigepealt sega omavahel kuivained. Mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks ja seejärel mikserda vähehaaval juurde siirup. Lisa sulatatud või, jahusegu ja kohv. Kalla taigen rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi (mina pihustasin vormi vaid õliga). Küpseta ahju allosas 175 kraadi juures 45-50 minutit (küpsust proovi puutikuga, peab puhtaks jääma). Lase keeksil veidi vormis jahtuda ning seejärel kummuta restile ning lase täielikult jahtuda. Kaunista vastavalt soovile ja tähtpäevale!
Retsept pärit Kalevi šokolaadiraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar