pühapäev, 2. oktoober 2011

Kõrvitsa-puuviljakeeks

Keeks, milles ohtralt kuivatatud puuvilju ja mahlasuse saavutamiseks on lisatud kõrvitsapüreed.

300 g kõrvitsapüreed
190 g võid
210 g heledat muscovado suhkurt (Dan Sukker)
3 tl heledat suhkrusiirupit
3 muna
375 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g kuivatatud puuviljade segu
3 suhkrustatud ingveri tükki (peeneks hakitud)

Soovi korral võib puuviljad hakkida. Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa siirup ja sega ühtlaseks, seejärel lisa vähehaaval munad. Vala juurde kõrvitsapüree ning sega ühtlaseks. Lõpuks sega hulka sõelutud kuivained, mis on segatud puuviljadega. Vala segu õlitatud või võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 1 tund (küpsust proovi puutikuga, see peab puhtaks jääma).

Kõrvitsapüree:

ca 350 g kõrvitsatükke

Vala kõrvitsatükid vähese veega potti ja keeda 10-15 minutit, kuni kõrvits pehmeneb. Seejärel purusta püreeks ja lase jahtuda. Püreed saab säilitada mingi aja külmikus ja pikemalt pakendatult sügavkülmas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar