teisipäev, 27. september 2011

Rammus ja mahlane õunapirukas

Kodus leidaolevatest toorainetest lihtne küpsetis, mis minu arvates maitseb parimana leigelt!

Põhi:

150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulber
50 g kiirkaerahelbeid
50 g suhkurt
150 g võid
2 munakollast

Täidis:

100 g võid
100 g suhkurt
2 muna
3-4 keskmist õuna
peotäis mandlilaaste
sidrunimahla

Põhja jaoks näpi kokku tükkideks lõigatud või ja kuivained (puru), kui on ühtlane mass siis lisa hulka munakollased ja sega taigen kiirelt ühtlaseks. Pane taigen toidukilesse mässituna mõneks tunniks külmikusse. Kata külmikust võetud taignaga 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi ja servad. Aseta tagasi külmikusse.
Riivi õunad jämeda riiviga. Täidise jaoks vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa järk-järgult muna. Lõpuks lisa ka käte vahel mahlast "kuivemaks pigistatud" riivitud õunad ja mandlilaastud ning maitsesta sidrunimahlaga. Vala täidis koogipõhjale ja aja õhtlaselt laiali. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar