Selle aasta maasikad siis sügavkülmas. Aga usun, et leian lähipäevil taas tee põllule maasikaid noppima - päike särab nagu kuld ja maasikad küpsevad nagu mühiseb. Kõike 5 kg ei raatsinud sügavkülma ka toppida ja nii tegingi imemaitsvaid metsmaasikaid sisaldavaid keeksikesi, beseerulli, külmutatud metsmaasikakooki. Üritan need ajapikku kõik siin ka ära märkida. Alustan aga keeksidest.Väga lihtne retsept, mis sisaldab alati kodus leiduvaid tooraineid. Küpsetamiseks kasutasin muffinipanni aga võib edukalt küpsetada ka suuremaid keekse.
~24 keeksikest
320 g nisujahu
240 g võid/margariini
240 g suhkrut
4 muna
200 g metsmaasikaid
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Valmista ette muffinipann. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
Vahusta rasvaine suhkruga, lisa vahu hulka ükshaaval munad. Lisa aeglasel käigul vahustades ka jahu-küpsetuspulbri-vanillisegu. Lõpuks sega lusikaga ettevaatlikult massi hulka ka maasikad.
Täida muffinipanni pesad 2/3 ulatuses taignaga. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit (helepruuniks).
Maitsvad nii soojalt kui jahtunult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar