teisipäev, 15. veebruar 2011

Südamlikud vahukommid

Retsept on originaalis pärit siit.

Olen selle retsepti järgi teinud vahukomme kahel korral. Kuna esimesel katsel tulid need minu arvates veidi pehmekesed siis teisel korral suurendasin želatiini kogust. Esimesel katsel maitsestasin komme mustasõstralikööriga ja teisel jõhvikalikööriga.

Järgnevas retseptis on toodud see kogus, mida ma teisel katsel kasutasin. Tulemus jäi tunduvalt parem ja komm ei sulanud suus nii kiirelt ära - jäi ikka rohkem poe vahukommiga sarnasem.

Kommi mass:

5 dl suhkrut
2,5 dl vett
1 dl vett + 25 g želatiin
vanilli
maitseks likööri, essentsi, mahla, ...

Kate:

1,5 dl tuhksuhkrut
4 spl maisitärklist (kartulitärklist)

Lahusta suhkur vees, lase vaikselt keema ja keeda umbes veerand tundi, kuni suhkruvesi muutub siirupiks (mina keetsin kuuliproovini - siirupit külma vette tilgutades saab sellest vormida enam-vähem kuuli). Võta pott pliidilt ja lase siirupil veidi jahtuda. Paisuta želatiin ühes detsiliitris vees, sulata (parim on seda teha mikrolainehjus, kuid ka veevannis läheb üsna kiiresti) ning jahuta veidi. Sega kokku enda valmistatud siirup, mustsõstraliköör, vanillsuhkur ja želatiin ning mikserda nii kaua, kuni moodustub tihe vaht (vahusta julgelt üle 10 minuti).Vooderda tavaline koogivorm toidukilega, vala sellesse kommivaht ning tõsta külma. Kui kommivaht on tardunud, lõika see tükkideks ning keeruta maiuspalu tärklise-tuhksuhkrusegus.

Komme võib teha soovikohaselt ükskõik mis kujuga. Kuna mina tegin neid sõbrapäevaks siis kasutasin südamekujulist piparkoogivormi. Vormi kastsin peale igat väljalõiget tuhksuhkru-tärklise segusse, et ei kleepuks nii palju. Kui ei ole viitsimist mingeid kujundeid välja lõigata, siis kõige lihtsam on need lihtsalt noaga kuubikuteks lõigata (ka kadu ei ole nii suur, mis erinevate kujudega tekib).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar