teisipäev, 28. detsember 2010

Lumised mandlid

Seekord siis sellised mandlid. Olen jõulude ajal teinud juba piparkoogimaitselisi mandleid ja meemandleid (pildini selle aasta jõulude ajal ei jõudnud ehk järgmisel) ning nüüd siis aastavahetuse lauale sai tehtud hoopis valgeid :P Maitse meenutab isegi Raffaello komme!
Retsept on pärit ajakirja Oma Maitse 2010. aasta detsembrinumbrist.

Minu lumiste mandlite tegemine nägi välja järgmine: võtsin 100 g paki mandleid, röstisin need pliidi peal pannil, seejärel röstisin kergelt ka 150 g kookoshelbeid. Sulatasin valge šokolaadi mikrolaineahjus ja hakkasin siis mandleid šokolaadi kastma ja kookoshelvestega katma. Katsin taldriku õhukese kookoshelveste kihiga, ladusin sinna kiirelt šokolaadi kastetud mandlid ja raputasin paksu kookoshelvestekihiga üle. Jälgida tuleb, et šokolaad enne ülepuistamist ära ei hanguks. Korjasin helvestest välja ja asetasin küpsetuspaberile tahenema.

Originaalis näeb retsept välja siis selline:

150 g mandleid
100 g vanillimaitselist valget šokolaadi
125 g kookoshelbeid

Rösti mandlid 180-kraadises ahjus ja soovi korral tee sama ka kookoshelvestega. Röstimine toob maitse paremini välja, kuid vaata, et mandlid ei muutuks pruunikaks. Sulata veevannil valge šokolaad ning keeruta ükshaaval seal sees kõiki röstitud ja jahtunud mandleid. Tõsta mandlid ükshaaval kookoshelvestesse ja veereta need seal lumiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar