teisipäev, 21. detsember 2010

Piparkoogid

Sai siin mitmel päeval piparkookidega möllatud. (Muidugi algas piparkookide tegemine juba kuu algul taigna tegemistega). Ühel päeval küpsetamine ja paaril järgmisel, vahelduva eduga, kaunistamine. Sel aastal said väga ägedad piparkoogid ja seda muidugi ka tänu sellele, et müügil on väga suures valikus erinevate kujudega piparkoogivorme, mis annavad inspiratsiooni kaunistamiseks!
Glasuur tehtud munavalgest ja tuhksuhkrust - suhkur tuleb lisada järk-järgult munavalgele vahustamise ajal. Kui glasuur oli juba enam-vähem valmis lisasin ka sidrunhapet. Suhkurt ei tohiks vahus tunda jääda! Seekord tuli glasuur kohe väga hästi välja, ei kooru maha ja hangus suht kiirelt ära, et kui ühe kandiku täis laotud sain olid esimesed juba hangunud (või olin ma lihtsalt aeglane kaunistaja :D).

Mõned näited

Kuu alguses sai käidud Lõunakeskuse Rimis ja ostukorvi pandud üks pisike majakujuline piparkoogivorm. Koju jõudes ja asju kottidest välja laduma hakates, ei leidnud ma seda vormi aga kusagilt. Ostutšekki uurima hakates tuli välja, et see vorm ei olnud mul ostukorvist kaugemale jõudnudki. Paar päeva hiljem külastasin Võrus olevat Rimi poodi aga kahjuks seal selliseid üksikuna müügil olevaid vorme üldse ei olnudki! Kahju!!!

Lumememmearmee

Olin sel aastal eriti tubli. Tegin piparkoogitaignad ise. Just nimelt taignad - proovisin 4 erinevat retsepti, mis internetiavarustest leidsin. Kõige parem tundus lõpuks ikkagi omavalmistatud siirupist tehtud taigen, mis on pärit Perenaine.ee lehelt (maitsestasin oma soovi ja tunde järgi) ja poest ostetud siirupiga tehtud taignatest jättis parima mulje nami-nami retsept.

2 kommentaari:

  1. Ilus piparkoogitegu! Ise leidsin saksa netist ühe piparkoogiretsepti, milles oli paju mett ja rukkijahu. Kohe tekkis tahtmine proovida. Täitsa head said, ühe taignateo piparkoogid oli pärast küpsetamis kohe pehme ja teise omad läksid seistes pehmeks. Kui on huvi, siis saadan lingi, kust retsepti sain.
    Eve Z.

    VastaKustuta
  2. Tere endine klassijuhataja!
    Mmmmm..., sellest oleks ikka kohe väga huvitatud. Ehk viitsid mailile saata: koemets18@hot.ee

    Kõike head sulle!

    VastaKustuta