esmaspäev, 18. oktoober 2010

Kreeka pähkli-mandli martsipanikommid

Nende maitsvate maiuste autor on mitmekordselt Aasta Kondiitri tiitliga pärjatud Urmas Jalaks.

Eeskujuks siis retsept raamatust "76 magustoitu".

16 kommi

~220 g martsipani (üks pakk Kalevi martsipani)
25 g Kreeka pähkleid (vastavalt soovile)
25 g mandleid (vastavalt soovile)

Viimistluseks:

~200 g tume šokolaad (soovikorral valge)
Kreeka pähklid (terveid ja sama arv, mis kommegi)

Kõigepealt rösti pähklid ja mandlid, seejärel haki need ja sega martsipani hulka. Rulli mass umbes 1 cm paksuseks ja jaga soovikohasteks tükkideks. Minu kommid on umbes 1,5 cm paksud ja suurusega 2,5x3 cm. Tegin ikka korralikud ampsud :D
Sulata tume šokolaad ja kasta martsipanitükid šokolaadi. Nõruta veidi ja aseta küpsetuspaberile, pane koheselt peale ka terve pähkel (või muu meelepärane kaunistuselement), sest šokolaad hangub suhteliselt kiirelt. Lase hanguda ja naudi sõpraderingis kohvi kõrvaseks.

Hea jõulukingiidee!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar