reede, 3. september 2010

Puruvanakesed

Väike vahepala tortidele ja mõnus õhtune suutäis teleri ees vedelevale minule ;)


Allikas: A. Kang, L. Virkus, M. Suitsu "Õunakoogid".

Tegemist on tõesti maitsva suutäiega, eriti soojast peast. Igasügisesed lemmikud - paar õuna ikka igal sügisel õunapuult leiab. Sel aastal ei saa saagikusega just kiita jah :(
Mina kasutan puisteks ka kookoshelbeid, siis hoopis teine mekk juures! Vajaminevate õunte arv oleneb nende suurusest ja sellest, et kui paksud viilud keegi lõikab. Siinkohal võiks öelda - ära liiga õhukesi ka lõika, ikka parajalt paks.

Sellest saab 24 puruvanakest.

Taigen:

150 g võid
90 g suhkrut
250 g kohupiima
1/2 tl söögisoodat
240 g jahu
5 õuna

Peale:

seesamiseemneid/pähkleid/mandleid

Või sulata ja sega seejärel suhkru ja kohupiimaga. Lisa omavahel segatud jahu ja sooda. Sega ühtlaseks taignaks ja keera toidukilesse ning aseta 30 minutiks külmikusse.
Koori ja puhasta õunad ning viiluta. Jaga taigen pooleks ning rulli laiali ümmarguseks rattaks. Jaha rullitud taigen 12-ks osaks. Laiemasse otsa pane õunaviil ja keera siis peenema otsa suunas rulli. Kasta pealmine osa meelepärasesse puistesse ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni on ilusad kuldsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar