pühapäev, 30. detsember 2012

Suvikõrvitsakook

Suvikõrvitsakook mooniseemnetega, kannab see täisnimetust ajakirjas Oma Maitse (oktoober 2012, Koogi-eri!). Kuna mul mooniseemneid kapis ei olnud läksid käiku kõrvitsaseemned. Need olid nii head krõmpsuvad koogi sees. 
Esimest korda tegin seda kooki novembri keskel venna sünnipäevaks. Jäin väga rahule nii maitse kui valmistamise lihtsuse poolest. Katte tegin nii nagu ise harjunud olen ja taignasse lisasin kogu sidrunikoore ja kattesse panin vaid sidrunimahla. 
Aga nüüd siis panen kirja originaalretsepti:

Taigen:

300 g puhastatud suvikõrvitsat
2 sidrunit
200 g võid
150 g suhkrut
3 muna
2 tl mooniseemneid
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuga soola

Kate:

200 g toorjuustu
50 g võid
85 g tuhksuhkrut


Suvikõrvits riivida jämedama riiviga. Riivida ka sidrunite koored ja mahl pigistada välja. Toasoe või vahustada suhkruga, seejärel lisada ükshaaval munad. Edasi lisada massi hulka riivitud suvikõrvits, 1 tl mooniseemneid ja 1,5 sidruni koor, 1 spl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuga soola. Saadud mass valada 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja küpsetada 175 kraadi juures umbes 50 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Katte jaoks segada toorjuust, või, tuhksuhkur ja sidrunimahl ning -koor kreemjaks massiks ja määrida koogile, Raputa peale järelejäänud mooniseemned.

Teisel korral tegin ma seda kooki aga juba topeltkoguse ja sain ilusa paksu koogi, millel seekord olid sees mandlilaastud (ikka ei olnud mul kapis mooniseemneid).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar