pühapäev, 15. august 2010

Jõhvika-toorjuustukook

Allikas: Toidutare

Ideaalne kook kohvikõrvaseks vihmase ja äikselise suveilmaga. Usun, et sama ideaalne küünla-ja kuuselõhnalisel talveõhtul.

Põhi:

300 g Selga šokolaadiküpsiseid

150 g võid/margariini

Täidis:

5 tl želatiini

1 dl jõhvikamahla/vett

400 g toorjuustu

4 dl vahukoort 500 g jõhvikamoosi

1 spl vanillsuhkrut

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ( ca 20x30 cm ). Aseta see niikauaks külmikusse kuni täidist valmistad.

Pane želatiin 5 minutiks mahla/vee sisse paisuma, sulata see ja jäta jahtuma. Samal ajal ,kui želatiin jahtub, vahusta ühes anumas koor ja teises toorjuust (mina segasin toorjuustu lihtsalt vispliga hoogsalt mõned korrad läbi). Sega toorjuustu hulka moos, vanillsuhkur ja vahukoor. Nirista peene joana pidevalt segades juurde želatiin. Vala mass küpsisepõhjale ja aseta külmikusse.

Kook tahab umbes 5 tundi külmikus tarduda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar