Ideaalne kook kohvikõrvaseks vihmase ja äikselise suveilmaga. Usun, et sama ideaalne küünla-ja kuuselõhnalisel talveõhtul.
Põhi:
300 g Selga šokolaadiküpsiseid
150 g võid/margariini
Täidis:
5 tl želatiini
1 dl jõhvikamahla/vett
400 g toorjuustu
4 dl vahukoort 500 g jõhvikamoosi
1 spl vanillsuhkrut
Pane želatiin 5 minutiks mahla/vee sisse paisuma, sulata see ja jäta jahtuma. Samal ajal ,kui želatiin jahtub, vahusta ühes anumas koor ja teises toorjuust (mina segasin toorjuustu lihtsalt vispliga hoogsalt mõned korrad läbi). Sega toorjuustu hulka moos, vanillsuhkur ja vahukoor. Nirista peene joana pidevalt segades juurde želatiin. Vala mass küpsisepõhjale ja aseta külmikusse.
Kook tahab umbes 5 tundi külmikus tarduda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar