teisipäev, 15. aprill 2014

Laimi-kookose keeks(id)

Mõnusalt hapukas keeks, millel katteks toorjuustukreem.
Mina küpsetasin sellest kogusest 3 pisemat keeksi (tugevate paberist vormide põhja mõõdud 15x6,5 cm ja kõrgus ca 5 cm ehk siis igasse vormi sai ca 330 g taigent). Keegi ei keela küpsetada ühte suuremat keeksi.


Taigen:

2 laimi
125 g võid
175 g suhkurt
2 tl vanillisuhkurt
2 muna
300 g jahu
50 g kookoshelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
150 g hapukoort

Riivi laimidelt koor ja pressi mahl välja. Vahusta või suhkrutega õhuliseks. Lisa vahustamist jätkates munad. Seejärel jahu koos kergitusainetega, kookoshelbed, hapukoor ja laimi mahl ning koor. Aseta taigen vormi/vormidesse ning küpseta 175 kraadi juures 40-55 minutit, vahepeal kontrolli küpsust puutikuga (tikk peab välja tõmmates jääma puhas).

Katteks:

200 g Philadelphia toorjuustu
50 g võid
4-6 spl tuhksuhkurt (kuidas kellelegi)
1 laim
kookoslaaste

Jahtunud keeksi võib soovi korral katta glasuuriga. Selleks sega mikseriga omavahel toasoe või ja toorjuust, lisa maitse järgi tuhksuhkrut. Määri segu keeksile/keeksidele. Kaunista riivitud laimi koorega ja röstitud kookoslaastudega.

Keeks püsib värskena mitu päeva ja laimi maitse jääb mõnusalt tunda!

 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar