teisipäev, 22. jaanuar 2013

Küpsetatud toorjuustu-vaarikakook

Mõnus kreemjas toorjuustukook, millele annavad tooni vaarikas ja laim.
Küpsetamiseks kasutasin 26 cm diameetriga lahtikäivat koogivormi.

Põhi:

180 g šokolaadiküpsiseid
50 g võid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.

Täidis:

400 g Philadelphia toorjuustu
300 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
4 muna
130 g suhkurt
1-2 laimi mahl
~ 225 g vaarikaid (külmutatud)

Sega toorjuust, kohupiimapasta, hapukoor ja suhkur ühtlaseks. Lisa ühekaupa munad. Lõpuks ka laimi mahl. Vala segu küpsisepõhjale. Jaota täidise peale vaarikad, suru need täidisesse. Küpseta 175 kraadi juures ca 1 tund. Aseta ahju ka kauss veega, see aitab ära hoida koogi lõhki minemist.

Kate:

~ 250 g hapukoort
tuhksuhkurt
laimimahla või koort

Sega kõik kokku ja kata sellega jahtunud kook. Lase seista üleöö külmas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar