esmaspäev, 19. november 2012

Isadepäev 2012

Sel aastal sai valmistatud mõni tort ka isadepäevaks tuttavatele.
Alustaks tordist, mille viis naabrineiu oma isale. Kohupiimakreemi-puuviljatort. Kreemi koostises kohupiim, kohupiimasta, vahukoor ja suhkur. Kahe biskviidikihi vahel kreem ja banaanitükid. Katteks apelsiniviilud, viinamarjad, banaaniviilud, kokteilikirsid ja želee. Tordi külgedel röstitud mandlilaastud. Kaalus 2,5 kg.


Šokolaadi-banaanitort rändas juba isadepäeva eelõhtul minema. Läbimõõt 21 cm ja kaal 1,1 kg. Kaunistuseks kollane gerberaõis ja šokolaaditorud. Tekst on kirjutatud šokolaadist tehtud "plaadile" ja seejärel tordile tõstetud.


Tort tordil. Õllepudeli sisuks on ka sama asi mis alumisel tordilgi, kohupiimakreem marjadega. Katteks on alumisel tordil suhkrumass (kergelt rohekaks toonitud) ja "pudelit" katab pruun martsipan, "silt" suhkrumassist. Kaal 2,5 kg.


Ja lõpetuseks üks erilisem tort, mis läks Võru Maavalitsuse poolt Võrumaa Aasta Isale. Sooviti, et tort oleks natuke rahvuslik. Ma ei suutnud muud välja mõelda kui rahvariide seeliku mustri asja. Muster on minu isikliku seeliku oma, mille millalgi ühe teise asja jaoks üles pildistasin. Nüüd oli hea see pilt võtta ja lasta suhkrupaberile printida. Ise jäin tulemusega rahule. Kaal 2 kg, katteks roheline martsipan ja sisuks toorjuustu-valge šokolaadikreem mustade sõstarde ning vaarikatega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar