neljapäev, 6. september 2012

Toorjuustu-pohlakook sefiiriga

Üks lubatud pohlakookidest sai nüüd ka pildile püütud.
Idee koogi sisse sefiir panna on pärit ühest vales keeles (see ütlus kuulub ühele sõbrannale) ehk siis saksa keeles olevast, ajakirjast. Seal oli tegemist hoopis teistsuguse koogiga aga ma mõtlesin, et miks mitte panna see pohla koogi sisse, sest pohl on hapukas ja sefiir peaks tibakene magusust suutäiele juurde andma. Need kellele maitseb pohl peaks ka see kook maitsema!

Põhi: 

180 g šokolaadiküpsiseid
60 g võid

Purusta küpsised peeneks ja sega hulka sulatatud või. Suru mass 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja (eelnevalt vooderda vormi põhi ja servad küpsetuspaberiga).

Täidis:

25 g želatiini + 75 g vett või punast mahla
200 g pakk sefiiri šokolaadis (nt Laima)
250 g pohla toormoosi
300 g vahukoort
400 g Philadelphia toorjuustu
60 g tuhksuhkrut
100 g punast mahla

Pane želatiin vedelikuga paisuma. Lao sefiirid tervelt küpsisepõhjale - üks keskele ja ülejäänud ringiratast ümber selle. Sega toorjuustu, toormoos, tuhksuhkur ja mahl ühtlaseks massiks. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult massi hulka. Sulata želatiin ning lisa täidisele, vala küpsisepõhjale ja aseta külmikusse tarretuma.

Kate:

5 g želatiini + 15 g vedelikku
100 g punast mahla
50 g pohla toormoosi
maitse järgi suhkrut

Pane želatiin vedelikku paisuma. Lase mahl, moos ja suhkur keema. Jahuta ning lisa sulatatud želatiin. Vala tarretunud koogile. Lase ka kattel tarretuda ning seejärel asu sööma.


2 kommentaari:

  1. Ülivinge mõte! Väljanägemine on igatahes lahe. Kuidas maitses?

    VastaKustuta
  2. Kui maitseb pohl siis maitseb ka kook :P Selle sefiiriga seal sees on nii, et kui saad seda koos koogiga lusikale siis annab maitset ka ikka!

    VastaKustuta