teisipäev, 19. juuni 2012

Toorjuustu-maasika-šokolaadikook

Kodus kapis olevatest toorainetest valminud kook, mis sai kohe päris hea. Täidises olevad maasikad on valmis koogis nagu maasikamoos! Parim on kook täiesti jahtunult ehk isegi päris külmkapikülmana. Soovi korral võib jahtunud koogi katta viilutatud maasikatega.
Põhi:

180 g Selga šokolaadiküpsiseid
50 g võid


Täidis:

300 g toorjuustu (Philadelphia)
300 g kohupiimapastat
3 muna
120 g suhkrut
100 g šokolaadinööpe (küpsetuskindlaid)
2 spl sidrunimahla
300 g maasikaid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru mass 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga vooderdatud, lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise jaoks sega toorjuust, kohupiimapasta, suhkur ja sidrunimahl. Käsitsi vispeldades lisa ühe kaupa ka munad. Kõige viimasena lisa šokolaadinööbid. Poolita või tükelda peenemaks maasikad, lao need küpsisepõhjale. Kata maasikad täidisega. Küpseta 175 kraadi juures umbes 1 tund. Enne vormist välja võtmist lase koogil taheneda!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar