pühapäev, 5. veebruar 2012

Sarapuupähkliküpsised

Mõnusad peenikesi sarapuupähkli tükke sisaldavad küpsised.

30 küpsist

Taigen:

100 g võid
50 g suhkrut
1 muna (väiksem)
120 g nisujahu
100 g sarapuupähkleid
1 tl küpsetuspulbrit

Peale:

30 sarapuupähklit

Haki pähklid peeneks (mina tampisin lihavasaraga kilekoti sees). Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates vähehaaval muna ja omavahel segatud kuivained. Vormi taignast 30 palli ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta iga palli keskele 1 pähkel (terve või poolik). Küpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit (pealt kergelt helepruunid).
Enne serveerimist võib üle puistata tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar