Nüüd, kui olid need külmad ööd ja päevad, siis võtsin ühe neist retsepte täis raamatutest kätte ja seadsin sammud sooja köögi poole ja tegin järgi proovimiste otsa lahti. Võrreldes mu oma toas valitsenud temperatuuriga oli köök lausa palav Lõunamaa (vanade maamajade rõõmud) ja mis inimene külmaga ikka muud teeb kui otsib mõnusat ja sooja kohta.
Küpsised on mõnusad ja kohevad ning parajalt magusad (mitte väga). Mina tegin poole kogusega. Lõin muna kergelt lahti ja kaalusin pooleks, üks osa läks taignasse ja veidike kulus ka määrimiseks.

200 g võid
90 g suhkrut
1 muna
240 g nisujahu
50 g kookoshelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Pinnale:
muna
35 g kookoshelbeid
45 g fariinisuhkrut
Toasoe või vahustada suhkruga heledaks vahuks. Vahustamist jätkates lisada muna ning omavahel segatud kuivained. Taigen panna 15 minutiks külmikusse või vormida kohe (veidi tülikas sest taigen kleepub, ma ise vormisin kohe parajad kangid) sõrmepaksused pikad taignakangid. Aseta kangid üksteise kõrvale lauale ja määri pealt munaga raputa üle kookose-fariinisuhkru puistega ning lõika 6-7 cm pikkused tükid. Aeta need küpsetusplaadile ja küpseta 10-15 minutit 175 kraadi juures ahju keskosas.
Retsept pärit raamatust "Parimad kodused küpsetised", mille autor Kaarina Roininen.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar