laupäev, 15. oktoober 2011

Suvikõrvitsakeeks

Retsepti originaal on pärit siit. Mõõtsin retsepti kogused endale sobivaks.
Lihtne valmistada, sest mitte midagi ei pea vahustama. Kuid riivida on veidi vaja ja hakkida ka - sellele vaatamata saab keeksi kiirelt ahju!

350 g nisujahu
1 tl söögisoodat
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
300 g toiduõli
215 g suhkrut
300 g puhastatud ja riivitud suvikõrvitsat
150 g hakitud pähkleid (segu)

Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Vooderda keeksivorm (ükskõik milline). Mina kasutasin vormi, mille põhja mõõdud on 12 x 25 cm.
Sega munad lahti, lisa õli, suhkur ja vanill, sega ühtlaseks. Sõelu hulka jahu, sooda, sool, küpsetuspulber ja kaneel. Lõpuks sega hulka ka riivitud auvikõrvits (peene riiviga riivisin mina) ja hakitud pähklid. Vala taigen vormi ja küpseta 50-70 minutit, küpsust kontrolli puutikuga - küpse on siis kui tikk jääb välja tõmmates puhas.

Soovi korral võib keeksi katta glasuuriga, selleks sega tuhksuhkur vähese kuuma veega ja vala saadud mass keeksile. Mina glasuuri sel korral ei teinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar