esmaspäev, 11. juuli 2011

Beseerull metsmaasikatega

Alustuseks olgu öeldud, et besee retsept on hiljuti ilmunud raamatust "Nadja koogid", originaalretsept kannab nime beseerull maasika-ja kamakreemiga. Kasutasin besee retsepti täpselt nagu raamatus kirjas aga täidise oma on veidi erinev.
Teine kord tegin sama retsepti järgi besee ainult et kasutasin selleks 5 munavalget ja 1 tl tärklist ning suhkrut 250 g, sest 7 munavalgega tuli see päris paks. Kasutasin ahjuplaati mõõtudega 40x33 cm, suurem plaat lihtsalt ahju ei mahu.

Besee:

7 munavalget

350 g suhkrut
1,5 spl tärklist (ilma kuhjata)
1 tl vanillisuhkrut
50 g mandlilaaste

Täidis:

200 g vahukoort
250 g metsmaasikaid
2 spl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Vahusta munavalged, lisa suhkur ja vahusta tugevaks vahuks. Lisa puulusikaga ettevaatlikult segades tärklis ja vanillisuhkur. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja kalla mass plaadile ning silu spaatliga ühtlaselt laiali (2 cm paksuselt). Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta koor suhkrutega. Aseta beseepõhi küpsetuspaberiga kaetud lauale, nii et besee pealmine (mandlilaastudega) pool jääks alla. Kata besee vahukoorega, puista peale metsmaasikad ja keera kook rulli.

Väga hästi sobib täidisena kasutamiseks ka sidrunivõie ja maasikad.

4 kommentaari:

  1. Nii, ja räägi mulle, kuidas sul beseerull välja tuli! Sest minul vajus ta pärast ahjust väljavõtmist paberõhukeseks:(

    VastaKustuta
  2. Mul tuli ilus, ei vajunud ära ega midagi. Aga n.ö vesi tekkis seistes alla - et tea kas peabki tekkima?!
    Mitme munavalgega ja kui suure plaadiga sa küpsetasid? Üritan millalgi retsepti ka üles panna, mille järgi tegin ("Nadja koogid").

    VastaKustuta
  3. Ma ei ole suur besee-sõber, aga ikka jääb mul besee kõvaks ja õhuliseks. Mõnikord teen ainult munavalge ja suhkruga, 100 kraadi juures kuivatan. Mõnikord kasutan Komeedis praktikal olemise kogemust ja lisan kõige viimasena tärklist.

    VastaKustuta