Kergelt hapukad keeksikesed, millele lisab magusust krõbe kate.
12 muffinit
Taigen
175 g suhkurt
175 g rabarberitükke
2 spl toiduõli
1 muna
2 tl vanillisuhkrut
125 g piima (ikka korralikku maa lehma piima)
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
Kate:
50 g heledat muscovado suhkrut
50 g nisujahu
25 g (kiir)kaerahelbeid
1 tl jahvatatud kaneeli
50 g võid
Kõigepealt sega omavahel rabarberitükid ja suhkur ning jäta seisma. Nüüd valmista kate, selleks näpi kokku katte ained - tulemuseks peab jääma purutaoline mass.
Sega rabarberi-suhkrusegu hulka õli, muna, vanillisuhkur ja piim. Viimaseks lisa ka kuivained, sega kiirelt ühtlaseks. Jaga taigen muffinipanni pesadesse, kata paksult purukihiga (algul tundub seda liiga palju olevat aga peale küpsetamist enam ei ole).
Küpseta 200-225 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: Ajakiri Good Food, mai 2011
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar