pühapäev, 16. mai 2010

Rabarberikook

See on rabarberikookidest vaieldamatult minu lemmik number üks! Tegemist on mahlase koogiga, mis maitseb tohutult hästi ahjust võetuna kui see on veel rabarberimahlast pehme ning väga maitsev on ka jahtunult. Pärit on see mu põhikooliaegsest retseptivihikust, mille ma hiljaaegu taasavastasin - otsisin just nimelt seda retsepti. Retsepti õiget päritolu ma sinna toona kirja pannud ei ole ning hetkel jääb see teadmata.

Kasutasin ahjuplaati mõõtudega : 32 x 35 cm.


Põhi:

300 g margariini
250 g suhkrut
4 muna
6 spl hapukoort
400 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Peale:

1 kg rabarberit
150 g suhkrut
2 tl kaneeli


Hõõru margariin suhkruga läbi. Lisa ükshaaval munad, seejärel hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.
Kata tükeldatud rabarberitega. Sega suhkur ja kaneel nind raputa rabarberitele.
Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

1 kommentaar:

  1. Mis mõttes hõõru margariin suhkruga läbi? Et vahustada pole vaja, lihtsalt segan pehme margariini suhkruga?

    VastaKustuta