teisipäev, 17. september 2013

Ploomimuffinid kardemoniga

Tegin pühapäeval ema sünnipäevaks viimastest ploomidest muffineid.

Sellest kogusest saab 12 suuremat muffinit, et siis kasutasin kõrgemaid pabervorme kui need standartsuuruses või siis saab sellest kogusest umbes 18 muffinit tavalise pabervormiga. Mina kasutasin selliseid, mis on tavalisest pabervormist kõrgemad aga sobivad väga edukalt tavalises 12 pesaga vormis küpsetamiseks - seda ohtu ei ole, et laiali vajuks.


3 muna
240 g suhkrut
450 g nisujahu
12 ploomi
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
2 tl vanillisuhkrut
300 g maitsestamata jogurtit
135 g toiduõli
1 - 1,5 tl kardemoni (maitse järgi)
(100 g küpsetuskindlaid valge šokolaadi tükke)

Vahusta munad suhkruga. Pese ploomid ja lõika neljaks (igasse muffinisse läheb üks ploom ehk siis 4 sektorti). Sega hulka jogurt, õli ja kuivainetega segatud jahu. Soovi korral sega taignasse ka šokolaad. Pane iga pabervormi põhja paar supilusikatäit taigent, suru sellesse 4 ploomisektorit ja jaga ülejäänud taigen vormidesse ploomidele. Küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit, proovi küpsust tikuga (tikk peab jääma puhas). Lase jahtuda ja kaunista soovi korral kreemitupsuga.


Mina tegin kaunistuseks toorjuustu-karamelli-vaukoorekreemi ja puistasin peale nonparelle, suhkrupärleid ja kuivatatud ploomitükke.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar