pühapäev, 10. märts 2013

Tsitruse-toorjuustukook

Selle koogi originaalretsept on kirjas ilusas raamatus "Võrratud koogid", mille autoriteks Pille Enden ja Lia Virkus. Panen siia kirja selle kuidas ise tegin. Asendasin mõned asjad ja muutsin koguseid ja kuna ma ei kasutanud sidrunit ja apelsini vaid hoopis sidrunit ja laimi siis panin nimeks sidruni-apelsini juustukoogi asemel tsitruse-toorjuustukoogi. Loodan, et keegi ei pahanda!


Põhi:

180 g Selga klassikalist küpsist
50 g sulavõid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Aseta täidise tegemise ajaks külmikusse.

Täidis:

1 kilogramm vanillimaitselist toorjuustu
225 g suhkrut
5 muna
200 g vahukoort
1 laimi mahl ja koor
2 sidruni mahl + 1 sidruni koor

Sega toorjuust, suhkur ja munad ühtlaseks (kas käsitsi vispliga või kergelt mikseriga). Sega hulka tsitruseliste mahl ja riivitud koor. Vahusta koor ja sega massi hulka. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures ca 1,5 tundi. Niiskuse hoidmiseks ahjus aseta sinna kauss veega. Lase koogil praokil uksega ahjus jahtuda. Hoia üleöö külmas. Serveeri soovi korral toormoosiga, maasikamoos sobis väga hästi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar