teisipäev, 3. aprill 2012

Küpsetamata banaani-toorjuustukook

Retsept on pärit raamatust "Koolibri koogiraamat", mis sisalab endas Londoni populaarse kondiitriäri Koolibri (Hummingbird) retsepte.
Kuna mul ei ole 23 cm läbimõõduga vormi, siis tegin selle 21 cm vormi. Kook sai veidi paksem kui originaalis aga just selline mõnusalt parajalt paks. Koogi põhjaks kasutasin vähem küpsiseid ja võid, sest vorm mul ju väikem (originaalis siis 200 g muredaid küpsiseid ja 150 g sulatatud võid).

Põhi:

180 g küpsiseid (Selga klassikalisi)
60 g sulavõid

Vooderda koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru puru lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidis:

200 g banaane, püreestatud
20 g želatiini + 60 g külma vett
70 g apelsinimahla
300 g toorjuustu
110 g suhkrut
3 munakollast
250 g vahukoort

Pane želatiin külma vette paisuma. Pane banaanipüree koos apelsinimahlaga potti ja lase vaikselt läbi keeda. Lase segul jahtuda.
Toorjuust, suhkur ja munakollased vahustada ühtlaseks seguks. Teises kausis vahustada koor. Sega banaani-mahlasegu toorjuustu-munaseguga. Sulata želatiin ja vala massi hulka. Lõpuks lisa vahustatud koor. Sega kõik ühtlaseks ja vala mass küpsisepõhjale.
Jäta kook jahedasse tarduma.
Kaunista vastavalt soovile! Mina kaunistasin kuivatatud banaanitükkide ja riivitud valge šokolaadiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar