laupäev, 7. jaanuar 2012

Ricotta-juustukook mustikatega

Mõnus kohupiimakook, millel juures kerge sidrunimekk.

Põhi:

150 g küpsiseid
50 g võid

Täidis:

130 g mustikaid (külmutatud)
500-600 g ricotta-kohupiima
300 g hapukoort
180 g suhkrut
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 spl vedelat mett
poole sidruni koor


Purusta küpsised ning sega puru sulatatud võiga. Suru mass lahtikäiva 24 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Vala mustikad põhjale.
Täidise jaoks sega kõik koostisosad omavahel ühtlaseks massiks ja vala segu marjadele. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit (kook peab ahjust välja võttes olema keskelt pisut võbisev). Lase jahtuda ja hoia üleöö külmikus.
Soovi korral kata kook veel mustikatega.

See retsept jäi silma mulle Maalehe lisast Targu Talita (nr 40, 6. oktoober 2011). Retsepti autoriks Kristel Vokk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar