teisipäev, 25. september 2012

Vanillimuffinid, millel täidiseks lemon curd

Mingist küpsetamisest jäid üle munakollased. Et neid mitte raisku lasta, tegin neist esimest korda elus, sidrunivõiet ehk lemon curd´i. Mõned retseptid on kus kasutatakse vaid munakollaseid, mõnedes on kasutatud tervet muna. Leidsin Perenaine.ee lehelt munakollastega variandi. Võie sai ilus kuldne ja väga maitsev.
Nüüd kui mul oli olemas sidunivõie oli vaja leida sellele rakendus. Kaalusin erinevaid kooke ja torte. Kuna ma ei viitsinud õhtul enam mingi keerulise asjaga möllata siis võtsin ette hoopis muffinite tegemise. 


Sellest kogusest sain 12 muffinit.

Taigen:

100 g võid
180 g suhkrut
2 muna
200 g hapukoort
240 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl vanillisuhkrut

Täidis:

Lemon curd ehk sidrunivõie

Vahusta või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates munad ning seejärel hapukoor. Viimaks sega taignasse jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Kata muffinivormi põhi taignaga, aseta sellele pool teelusikatäit sidrunivõiet ning kata taignaga (2/3 vormist peaks olema täidetud). Küpseta 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit, kuldseks.

4 kommentaari:

  1. tere, nüüd vbl rumal küsimus, aga kuidas see lemoncurd sinna sisse panna? ja mis staadiumis, kohe kui alguses muffin ahju?

    VastaKustuta
  2. Tere!

    Mina tegin nii nagu mul kirjelduses kirjas, et siis natuke taigent vormi, siis sidrunivõie ja siis katsin selle taignaga.

    VastaKustuta
  3. ok, tänud, proovin ka siis nii, ükski muffiniretsept pole mind niimoodi ahvatlenud, kui see, lemon curd on lihtsalt parim asi

    VastaKustuta