esmaspäev, 24. mai 2010

Kaneelisaiad

Kogusest saab umbes 30 saiakest.

Taigen:

50 g pärmi
200 g võid
5 dl piima
1 muna
1,5 tl soola
2 dl suhkrut
2 tl kardemoni
16 dl jahu

Täidis:

100 g võid
3 spl kaneeli
1 dl suhkrut

Peale:


1 muna
pärlsuhkrut

Kõigepealt sulata kastrulis või, vala hulka piim ja kuumuta käesoojaks. Hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa juurde käesoe või-piimasegu ja sega läbi. Sega hulka ka ülejäänud suhkur ning ka sool, kardemon, muna ja enamik jahust. Sõtku taigent seni kuni see lööb kausi küljest lahti. Lase kerkida soojas ja tuuletõmbuseta kohas umbes 35 minutit (kuni taigen kerkib kahekordseks).
Puista lauale veidi jahu, tõsta taigen lauale ja sõtku läbi. Jaga taigen pooleks ja rulli üks pool 30x60 cm suuruseks ristkülikuks. Sulata täidiseks mõeldud või ja määri sellest pool taignaplaadile. Sega kaneel suhkruga ja puista pool segust taignale. Keera plaat tihedalt rulli ning lõika rull meelepärase suurusega tükkideks (ca 3 cm). Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või küpseta muffinipanni pesades. Kata rätikuga ja lase veel 15 minutit kerkida. Toimi sama moodi teise poolega taignast.
Kerkinud saiad määri lahtiklopitud munaga ja puista üle pärlsuhkruga.
Küpseta 225 kraadi juures 20-22 minutit või pöördõhuga ajus 10-12 minutit. Lase rätiku all jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar