esmaspäev, 24. mai 2010

Amaretto-pralineed

Mõnusad ja suussulavad kommid, millel on kreemikas ja mandline täidis.

Tasub proovida ja julgen soovitada just neile kellele meeldivad tõeliselt magusad asjad.

Antud kogusest saab ligikaudu 40 kommi. Muidugi on kogus taaskord sõltuvuses suurusest, milliseks need lõikad.

60 g vahukoort
70 g suhkrut
20 g Amaretto likööri
70 g glükoossiirupit
110 g võid
140 g tumedat šokolaadi (varu rohkem)
125 g piimašokolaadi
270 g martsipani
Kuumuta koor, suhkur ja glükoossiirup 80 kraadini. Tõsta tulelt ja lisa juurde või ja piimašokolaad ning sulata ja sega mass ühtlaseks. Lõpuks lisa ka liköör.
Rulli martsipan 5 mm paksuseks ja aseta küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile (hea oleks kui servad vastu hoiaks). Kergelt vahtu hõõrutud šokolaadimass kallata martsipanile ja siluda. Hoia üleöö külmikus, et mass saaks hanguda - muidu ei saa lõigata.
Järgmisel päeval lõika soovikohasteks tükkideks ja kata tumeda šokolaadiga. Kaunista vastavalt tujule ja soovidele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar