neljapäev, 27. mai 2010

Topeltglasuuriga pulgad

Allikas "Kuldne šokolaadiraamat", mille sain möödunud jõuludel kingituseks oma kõige kallimalt.

Maheda vanillimaitsega küpsised, mis ei sisalda muna.

Kuna taigen on ilma vedelikuta, siis tuleb see suhteliselt tugeva konsistentsiga. Minupoolne soovitus oleks lasta võil toasoojas ikka päris pehmenemiseni seista, enne kui seda vahustama hakata. Seekord oli minulgi vaja rambot mängida, et taigen pritskotist kätte saada - ma ei viitsinud või pehmenemist ära oodata ja kuna küpsetamise soov tuli täna siis ei olnud seda ka eelnevalt õhtul kapist välja võetud. Teine variant on kasutada suure avaga tüllet (1 cm), mina tegin seekord suure sakilise tüllega ja sain jällegi teistsuguse väljanägemisega küpsised.

Antud kogusest sain mina umbes 60 küpsist, mille pikkuseks oli 8 sentimeetrit.

Taigen:

300 g jahu
150 g maisitärklist
360 g võid
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
soola

Glasuur:
80 g tumedat šokolaadi
80 g valget šokolaadi

Vahusta või koos tuhksuhkru ja vanillisuhkruga. Sega juurde sõelutud jahu, maisitärklis ja näputäis soola.
Pritsi pritskoti (tordipritisi) ja tülle abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 8 cm pikkused küpsised.
Küpseta 180 kraadi juures 12-15 minutit ehk kuni küpsised on tahked ja äärest kergelt kuldkollased.
Sulata mõlemad šokolaadid eraldi nõudes, kas veevannil või mikrolaineahjus. Kaunista küpsised. Lase seista niikaua kuni šokolaad on tahkunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar