reede, 23. aprill 2010

Šokolaadi-juustukook vaarikatega

Eneselegi ootamatult olen läinud üle toorjuustu- ja marjakookidele. Muidu valmis üks šokolaadikook teise järel! Ilmselt on asi selles, et sügavkülmik on vaja sügiseks tühjaks saada.

Tegemist on mõnusa juustukoogiga, milles on tunda valge šokolaadi mekki. Kreemine!


Põhi:

150 g Digestive küpsiseid
1 spl kakaod
1/2 dl suhkrut
70 g võid või margariini

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu
1 1/4 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 1/2 dl hapukoort
100 g šokolaadi

Peale:

5 dl vaarikaid
1 dl želeesuhkrut + 2 dl vett

Kuumuta ahi 150 kraadini.
Purusta küpsised peeneks jahuks. Sega juurde kakao, suhkur ja sulatatud rasvaine. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Sega täidise jaoks toorjuust, suhkur, munad ja hapukoor. Haki šokolaad ning lisa täidisemassi hulka. Sega ja vala segu küpsisepõhjale.
Küpseta 1 tund ja 15 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund.
Kui kook on jahtunud tee kate. Selleks kuumuta vesi kastrulis keemiseni ja lisa želeesuhkur. Lase uuesti keema tõusta ja tõsta tulelt. Jahuta veidi ja sega juurde vaarikad. Vala segu tordile ja määri õrnalt laiali.
Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmikus.

Mina küpsetasin torti igaks juhuks 1,5 tundi ja ikka jäi lõpuks natuke liialt vedel (laiali ei valgu). Oleks pidanud küpsetamise lõpus ilmselt natuke ahju temperatuuri tõstma (175 kraadi peale) või siis veel kauem küpsetama.



Kuna kodus mul želeesuhkrut ei olnud siis kasutasin želatiini (10 g) ja mahla (4-5 dl), lisasin maitse järgi suhkrut ja valasin vaarikatele.

NB!!! Lugesin kuskilt, et toorjuustukook võib vedel jääda ka seepärast, et kasutatud on odavat toorjuustu. Ma kasutasin ka Tere oma. Aga samas ei tohiks selline asi küpsetatud koogi puhul rolli mängida. Ei tea, tuleb proovida - eks teinekord teen kallimaga ja siis ütlen kuidas tuli!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar