esmaspäev, 26. aprill 2010

Madeleine küpsised

Lõpuks sai siis Gastroflex´i silikoonist Madeleine küpsiste vorm sisse õnnistatud. Vorm sai ostetud viimaselt Toidumessilt Tallinnas. See oli juba pool aastat tagasi kui kooliga seda külastatud sai. Nii kaua pole ma veel ühegi asja katsetamiseks hoogu võtnud.

Proovisin kohe kahte erinevat retsepti, mis nii väga ei erinegi - üks on sidrunikoore ja teine kookoshelveste ja veidikese suurema suhkrukogusega. Viimased maitsesid mulle loomulikult rohkem!

Sidrunikoorega

3 muna
1/2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sidruni riivitud koor (panin poole sellest)
100 g võid

Kookoshelvestega

3 muna
1 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 - ... spl kookoshelbeid (maitse järgi)
100 g sulavõid

Vahusta toasoojad munad ja suhkur tugevaks vahuk. Sõelu jahu ja küpsetuspulber ning lisa vahule käsitsi segades. Kalla massi hulka sulatatud või ja sega ettevaatlikult läbi.

Kookoshelvestega tehes sega need jahu ja küpsetuspulbriga kokku ning lisa siis massi hulka. Sidrunikoore puhul lisa see koos sulatatud võiga massi hulka.

Vormidesse võid taigna panna lusikaga või kasutada selleks ilma tülleta pritskotti. Vorm täida vaid 3/4 ulatuses, nii nagu muffineid/keekse tehes.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 5-8 minutit. Eemalda küpsised ettevaatlikult vormist ja täida vormid uuesti.
Raputa jahtunud küpsised üle tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar