neljapäev, 22. aprill 2010

Jäine juustukook

Ideaalne kook jäätisesõpradele. Valmistamine on väga lihtne ja ei nõua erilisi oskusi. Retsept on pärit mingist ajakirjast, vist oli Kodukiri - ei mäleta enam.


Põhjaks ja katteks:


3 dl purustatud Digestive küpsiseid


Täidis:


400 g Philadelphia toorjuustu


6 munakollast


2 tl vanillisuhkrut


4 dl suhkrut

5 dl vahukoort
Määri koogivormi põhi ja küljed võiga. Purusta küpsised ja puista pool purust vormi põhja ja äärtele. Vahusta toorjuust, suhkur ja munakollased tugevaks vahuks. Teises nõus vahusta vahukoor ja vanillisuhkur. Sega omavahel ettevaatlikult kokku juustusegu ja vahukoor. Vala mass koogipõhjale ja raputa pinnale ülejäänud küpsisepuru. Kata vorm pealt ja alt fooliumiga ja aseta sügavkülma. Lase seal seista üleöö. Mina serveerin kooki maasika- või vaarikatoormoosiga. Mõnikord olen toormoosi pannud ka koogi sisse - lusikaga vedanud täidise sisse triipe või siis kallanud osa täidisest vormi ära ja vahele pannud moosi. Nii saab kook lahti lõigatuna hoopis ilusama välimuse!


  • Koogi kõrvale sobib pakkuda ka mõnda hapukat toormoosi või marjakastet.

  • Tõsta kook mõni minut enne serveerimist toatemperatuurile, siis on parem lõigata ja süüa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar