teisipäev, 5. juuni 2018

Kohupiimakook pähklite ja punaste sõstardega

Tuli üleeile õhtul kohupiimakoogi isu. Õnneks oli olemas kapis ka mõni pakk kohupiima ning juurde sai segatud seda, mis parasjagu isuäratavana tundus. Kasutada võib ükskõik mis marju ja kui soovid magusamat kooki siis pane suhkurt mõnikümmend garmmi rohkem!
Siin siis nüüd üks kiire ja lihtne retsept.


Vorm: 25x32 cm

Põhi: 

umbes 1,5 pakki kandilisi küpsiseid

Täidis: 

800 g kohupiima
250 g hapukoort
5 muna
100 g suhkurt
100 g purustatud (röstitud) metsapähkleid
50 g mandlijahu

Kate: 

350 g punaseid sõstraid
mandlilaast/pähklipuru/kookoshelbed/küpsisepuru

Mul oli kaks lahtist pakki küpsiseid, kakao ja hele, ning ladusin küpsised vaheldumisi (nagu malelaud) vormi põhja.
Täidise jaoks segasin mikseriga kokku kohupiima, hapukoore ja suhkru. Seejärel lisasin ühe kaupa munad, pähklipuru ja mandlijahu. Valmis segu valasin otse küpsistest laotud põhjale.
Punased sõstrad raputasin ühtlaselt täidisemassile ja neile omakorda sarapuupähkli krokanti ja mandlilaaste (võid ükskõik mida meelepärast veel peale panna või üldse mitte midagi).
Küpsetasin 200 kraadi juures 30-40 minutit.


Ja nagu ikka on kohupiimakook parem külmkapikülmana kui toasoojana, minu arvates.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar