neljapäev, 25. august 2016

Pulmatort nr. 85

Suvine pulmahooaeg sai avatud ühe päris suure tordiga. Suur-suur ärevus oli selle tordi eel minu hinges. Ei teagi millest see tingitud oli. Noorpaar oli väga tore ja sõbralik, et see selleks ärevuse põhjuseks olla ei saanud. Ehk oli asi selles, et tort läks minu jaoks n.ö uude kohta, Vidrike puhkemajja. Sealne personal oli väga tore ja abivalmis. Igatahes kõik sujus ja mingeid apsakaid ette ei tulnud. Ilmselt lõi ärevuse see, et hooaja avapauguks oli kohe suur töö teha, muud selgitust ei suuda ma välja mõelda :)


Nagu tavaks saanud eelnes pulmatordile proovitort, mis sobis kohe esimesel katsel, vaid magusust sooviti tibakene vähemaks. Valituks sai tumedast šokolaadist põhjadega tort, millel täidiseks toorjuustu-valge šokolaadikreem vaarikate ja laimiga. Katteks lumivalge suhkrumass.

Fotod postituses: Mari Pukk


 
Tordi kaunistuseks on lillepastast valmistatud pojengiõied. Tordi pinnale on kleebitud mustrid, mis lisavad pidulikkust ja natuke ka kuninglikkust (see mu isiklik arvamus), tänan veelkord vormi laenajat ;) Ümber korruste on kleebitud suhkrumassist jämedam söödav pärlikett ja selle kohale hiljem peenem.
Korrused on läbimõõtudega 20, 30 ja 40 cm, korruse kõrgus ca 10 cm ja kaalult oli tort 17 kg (17,5 kg).





Kestvat armastust teile Maarja-Liisa ja Madis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar