pühapäev, 29. detsember 2013

Piparkoogi-šokolaaditrühvlid

Väikese jõuluhõnguga trühvlid. Tegin neid nüüd enne jõule, jõulude ajal ja eile ka veel. Mõnusad ampsud aastavahetuse lauale ja saad ära kasutada viimased ripakile jäänud piparkoogid.
 
ca 20 trühvlit
 
100 g tumedat šokolaadi
150 g valget šokolaadi
50 g vahukoort
25 g võid
2 tl brändit/hõõgveini
1 tl piparkoogimaitseainet
50 g purustatud piparkooke
 
Kate:
piparkoogipuru
 
Vala potti vahukoor, šokolaadid ja või. Sulata ühtlaseks seguks. Maitsesta piparkoogimaitseaine ja brändiga. Lase massil jahtuda ja aseta pooleks päevaks kuni üleöö külmikusse tahenema. Veereta massist 18-20 g suurused pallid ning neid omakorda veel piparkoogipurus. Soovi korral kaunista sulatatud šokolaadiga.

 
Selle aasta lõpus sai päris mitmel korral trühvelid meisterdatud, esmalt elukaaslase vanaema peielauale napsu kõrvale, siis heategevuslikul eesmärgil, seejärel jõuludeks ja nüüd aasta lõpu tarbeks ka veel.
Peielauale valmis üle 100 trühvli-kommi ja neid oli vist 7 erinevat sorti:
 
 
Heategevuslikul eesmärgil valmis 4 karpi komme. Kommid olid müügis piparkookide kõrval. Idee oli siis koguda Siimusti lastekodu lastele kingituste ostmiseks raha ja see projekt oli meil neljal toredal tordimeistril kamba peale - Merle Valgast, Sirje Jõgevalt ja Kaire Sondast ja siis mina. Facebook´is korraldasime piparkookide müügi ja lisaks sai osta ka trühvleid ja makroone. Kogusime kokku veidi alla neljasaja euro - päris hea tulemus!
Kommikarbid ja piparkoogid:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar