neljapäev, 26. september 2013

Pulmatort nr. 26

3. augustil ühendasid oma elud Eva ja Taivo. Pulma teemaks oli kuldne põld. Registreerimine oligi keset küpset viljapõldu kuldse päikese all ja pulmapidu toimus ühise kodu aias. Need muljed, mida ma sellest pulmast kuulsin olid ikka sõnatuks tegevad. Mul on hea meel, et sain seda imelist päeva oma tordiga kaunistada.


Räägiks nüüd veidi tordist ka. Iga korrus koosneb 4-biskviidikihist ja 3-kreemikihist. Täidiseks oli toorjuustu-valge šokolaadikreem vaarikatega. Iga korrus on toestatud spetsiaalsete tugipulkadega ja iga korruse all on vahepapp, et tordid ei vajuks üksteise sisse.


Katteks on valge martsipan. Kaunistuseks sooviti kuldseid viljapeasid, valgeid roose ja midagi sinist. Viljapeade osa sain lahendatud pitsmati abil, mis pole päris viljapeade oma aga minu arvates andis just selle efekti mida vaja oli. Tegin valge pitsi ja lasin selle kuldset värvi toiduspreiga üle ning kleepisin tordi ümber. Ebaühtlane värv on taotluslik. Lilled on lillepastast ja nende valmistamisel on kasutatud lilletraati. Tort oli kaaluga 15 kilogrammi.


Ka sel suvel on olnud noorpaare, kes soovivad lisaks pisemat torti pulmaoksjoni tarbeks - nii oli ka Eva ja Taivo soov. Diameeter 16 cm ja kaal 1,1 kg.


Foto pulmafotograaf Maris Stanely:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar