pühapäev, 26. mai 2013

Pulmatort nr. 14

Selle aasta pulmatortidele sai n.ö avapauk antud 11. mail, mil valmis see lillade ja valgega pulmatort, mis rändas Mooste mõisa. Nimetan seda siiski ühise nimetajaga tort, kuigi see koosnes 90-st pisemast koogist ja suuremast, mis asus tipus ja oli mõeldud noorpaaril lahti lõikamiseks. Väikesed koogid olid läbimõõduga 7,5 cm ja kaalusid ümmarguselt 200 g. 


Sisuks oli toorjuustu-valge šokolaadikreem vaarikatega ehk siis 3 kihti biskviiti ja kaks kreemi. Päriselt olid tordid ikka lillakamat tooni, mul fotokaga ei õnnestunud paremat pilti ise saada. Ehk saan millalgi ilusama pildi ka vastselt abielupaarilt. 


Pulmatordile eelnesid proovitordid ka ja siis sai tehtud erinevates lillades toonides näidised ja pruut otsustas, et võiksidki olla kolme eri värvi tordikesed. Väga hea idee! Iga tordi ümber on pael, mis ei ole söödav. Kinnitatud šokolaadiga ja on väga kergesti eemaldatav. N.ö tiputordil ja oksjonitordil (viimane pilt) on laiemat sorti pael ja seotud lipsuks.
Lilled ja liblikad on lillepastast. Tordid on kaetud suhkrumassiga.


Tänan oma kallist sõbrannat Liisit, kes oli mulle tol nädalavahetusel suureks abiks. Oli siis ju emadepäev ka ja torte oli oi kui palju! Aga hakkama saime, aitähh sulle ;)

Sain ilusaid pilte ka pulmafotograafilt, kelleks oli Merle Värv. Peokorraldajateks oli Piigade Peoagentuur - supper toredad naised!





2 kommentaari:

  1. Suur-suur AITÄH selle maitsva elamuse eest!!!

    VastaKustuta
  2. Oli suur au seda torti teha ja olen südamest õnnelik, et ei petnud ootusi ja kõik rahule jäid. See oli mulle ja mu armsale sõbrannale suureks prooviks ja me saime hakkama! :) Kõike kaunist Sulle!

    VastaKustuta