kolmapäev, 29. august 2012

Marmorkook punaste sõstarde ja valge šokolaadiga

Augusti keskpaigas sai pohlas käidud ja neid mitmeid kilosid sügavkülma varutud ning erinevateks moosideks keedetud. Tegin ka mitut erinevat kooki - nii küpsetatud kui tarretatud. Paar tükki neist said ka päris head aga kuna neist pilti teha ei jõudnud siis ei leia need siin veel ka kajastust. Ehk jõuan millalgi neid uuesti teha ning siis leiavad need tee ka siia.


Seniks aga hoopis üks kook punaste sõstardega. Mõned kobarad ripuvad veel põõsa küljes ja ootavad kannatlikult koogi sisse saamist. See kook sai tehtud õe koju tuleku puhul ning kuna see mekkis hea siis proovige aga järgi. Kui teil ei ole enam värskeid sõstraid siis võtke sügavkülmast! Tegemist on mõnusalt kreemise koogiga.
Retsept on orginaalis kirjas raamatus "Võrratud koogid", millel autoriteks P. Enden ja L. Virkus. Kuna mina kasutasin suuremat vormi siis on ka minul teised kogused kui raamatus. 

Põhi:

180 g Selga heledaid küpsiseid
75 g võid

Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga (ka servad). Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru vormi põhja.

Šokolaaditäidis:

250 g valget šokolaadi
200 g vahukoort
300 g kohupiimapastat
10 g želatiini + 30 g külma vett

Sõstratäidis:

400 g punaseid sõstraid
200 g vahukoort
300 g kohupiimapastat
75 g tuhksuhkrut
15 g želatiini + 45 g külma vett

Pane mõlema täidise želatiinid külma vette paisuma (eraldi nõudesse). Sulata šokolaad kas kuumaveevannis või mikrolaineahjus. Vahusta koor. Sega toasoe kohupiimapasta sulatatud šokolaadiga ning lõpuks lisa ka vahustatud koor ning sulatatud želatiin. Vala segu küpsisepõhjale.
Sõstratäidise jaoks pane sõstrad potti ja kuumuta kuni kest pehmeneb ja eraldub mahla. Suru segu läbi sõela ja lase jahtuda. Sega kohupiimapasta tuhksuhkru ja jahtunud sõstrapüreega. Vahusta koor ja lisa segule, lõpuks sega hulka ka sulatatud želatiin. Vala segu ettevaatlikult šokolaaditäidisele ning tõmba lusika, vispli või kahvliga ettevaatlikult läbi mõlema täidise (et need veidike omavahel seguneks). Aseta kook külmikusse ja lase üle öö tarretuda. Enne serveerimist võid kaunistada sõstrakobarate ja tuhksuhkruga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar