teisipäev, 13. aprill 2010

Šokolaadi-karamellinelinurgad

Tõelised maiuspalad. Retsepti lugedes jääb kindlasti mulje, et tegemist on millegi megamagusaga aga kaugel sellest. Igaljuhul julgen soovitada ka kõige väiksemale magusasõbrale.


Retsept on võetud kokaraamatust "Šokolaadiraamat" mille autorid on L. Virkus, A. Kang ja M. Suitsu


Taigen:

3 dl nisujahu
1 1/2 dl kaerahelbeid
3 spl suhkrut
150 g võid
3 spl vett

Karamellkaste:

3 dl vahukoort
3 dl fariinsuhkrut
1 spl võid

Katteglasuur:

150 g tumedat šokolaadi

Taigna valmistamiseks sega kuivained ja haki hulka kuubikuteks tükeldatud või. Lisa vesi ja haki kõik ühtlaseks taignaks. Pane taigen pooleks tunniks külma. Rulli taigen plaadiks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (minu ahjuplaat on 35x32 cm) ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 175°C juures 12-15 minutit. Jäta jahtuma.
Karamellkastme jaoks mõõda paksupõhjalisse kastrulisse vahukoor ja fariinsuhkur. Kuumuta tasasel kuumusel, aeg-ajalt segades, 30-40 minutit, kuni kaste pakseneb. Tee karamelliproov: tilguta kastet lusikaotsast külma vette ja kui karamellitilk hetkega tahkub, on karamell valmis. Sega juurde või. Vala kaste koogipõhjale ja lükka ühtlaselt laiali.
Sulata šokolaad veevannil, kummuta karamellile ja lükka ühtlaselt laiali. Lase jahtuda ja lõika nelinurkadeks (endale meelepärasteks tükkideks).


Need ma katsin šokolaadikilega. Lepatriinud just seepärast, et kevad on ju!!!

2 kommentaari:

  1. Terekest, täitsa pönevad kypsetised.Kuidas neid löigata oli,kas sokolaad ei möranenud ? Vaja umbes 100 inimesele pakkuda kohvi körvale magusat,peaks järgi proovima.

    VastaKustuta
  2. Natukene mõranes aga usun, et kui kuuma (sooja) noaga lõigata siis peaks tulemus parem olema. Täiesti katki need ei läinud, kergelt servadest ;) Kohvi kõrvale on need küll ideaalsed! Soovitan!

    VastaKustuta