Põhi:
4 1/2 dl nisujahu
1 1/2 dl suhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
150 g võid või margariini
1 muna
Täidis:
3 dl punaseid sõstraid
Kate:
2 dl kookoshelbeid
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
50 g võid või margariini
Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa tükeldatud rasvaine ja haki kõik ühtlaseks. Lisa muna ja sõtku taigen kiiresti valmis. Mugav on taigent valmistada ka köögikombainis.
Määri küpsetusplaat (20x30 cm) rasvainega või kata küpsetuspaberiga. Vajuta taigen ühtlaselt plaadile.
Puista puhastatud sõstrad koogipõhjale.
Sega kookoshelbed, suhkur ja vaniljesuhkur. Sulata rasvaine ja vala kookosesegule. Sega ühtlaseks ja puista sõstardele.
Küpseta kooki ahju allosas 200°C juures umbes 20 minutit. Lase koogil plaadil jahtuda ja seejärel lõika ruutudeks.
Pildil tükike koogist.
4 1/2 dl nisujahu
1 1/2 dl suhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
150 g võid või margariini
1 muna
Täidis:
3 dl punaseid sõstraid
Kate:
2 dl kookoshelbeid
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
50 g võid või margariini
Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa tükeldatud rasvaine ja haki kõik ühtlaseks. Lisa muna ja sõtku taigen kiiresti valmis. Mugav on taigent valmistada ka köögikombainis.
Määri küpsetusplaat (20x30 cm) rasvainega või kata küpsetuspaberiga. Vajuta taigen ühtlaselt plaadile.
Puista puhastatud sõstrad koogipõhjale.
Sega kookoshelbed, suhkur ja vaniljesuhkur. Sulata rasvaine ja vala kookosesegule. Sega ühtlaseks ja puista sõstardele.
Küpseta kooki ahju allosas 200°C juures umbes 20 minutit. Lase koogil plaadil jahtuda ja seejärel lõika ruutudeks.
Pildil tükike koogist.
Mina teen kookosesegu alati topelt koguse (kookoshelbeid panen veel omakorda topelt), sest mulle tundub et retseptis ette nähtust jääb katteks väheseks. Aga eks proovi ise ja tee oma maitse ja tunde järgi. Kasutan punaste sõstardega koos või nende asemel musti ja valgeid sõstraid ning kui sügavkülmas juhtub olema mõni astelpajumari siis raputan koogile ka neid. Nii saab teise maitse ja värvi ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar