teisipäev, 29. detsember 2015

Mõned laupäevaõhtused katsetused

Natukene värvikamaid katsetusi ka. Taas siis paar kooki, mis sai vanemate poole saunaõhtule kaasa valmistatud.
Esiteks: ricotta-vaarikavaht ja rohekamaks kihiks ricotta-pistaatsiavaht. Kaunistuseks šokolaadilehvikud ja pistaatsiapähkli puru. Koogid on 25 cm läbimõõduga ja kaalusid ca 2 kg. Põhjaks on õhuke hele biskviit.

 
Konkreetselt selle koogiga läksin sõbrannale soolaleivale. Siin on põhjaks suured piparkoogid ja koogi alaäärt kaunistasin ka pistaatsiapuruga. Sõbranna poeg ütles, et tordil on liblikad - nagu isegi oleks!


Järgmiseks on ricotta pistaatsiavaht ja ricotta-astelpajuvaht. Põhjaks taas hele biskviit ja kaunistuseks astelpajujahu, pistaatsiapähkli tükid, vahukooretupsud ja astelpajumarjad. Kook läbimõõduga 25 cm ja kaal taas ca 2 kg.

 
Lõpetuseks toorjuustu-tumeda šokolaadivaht ja toorjuustu-mustsõstravaht. Põhjaks hele biskviit. Kook on üle valatud ganache´ga. Kaunistuseks füüsalid, lühikesed šokolaaditorud ja kuldne kakaopuiste. Koogi läbimõõt 25 cm ja kaal ca 2,2 kg.

 
Kokkuvõtvalt: astelpaju mekki peab natuke millegagi juurde timmima. Muidu olid igati edukad katsetused ja degustaatorid kiitsid heaks :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar